Kotlíkový gulášový set 42 PLUS 600 + nerezový kotlík 20 L (0,8 mm)
Kotlíkový gulášový set 42 PLUS 600 + nerezový kotlík 20 L (1,5 mm)
Kotlíkový gulášový set 36 PLUS 600 + nerezový kotlík 14 L (0,8 mm)
Smaltovaný kotlík 13 L + stojan s kladkou VAR
Nerezový kotlík 10 L + stojan s kladkou VAR
Nerezový kotlík 28 L + stojan s kladkou VAR
Kotlík na ryby 13 L + trojnožka s kladkou
Kotlíkový set 31 cm TOPLUX + smaltovaný kotlík
Kotlíkový set 39 cm TOPLUX + smaltovaný kotlík
Kotlíkový set 45 cm TOPLUX + antikorový kotlík
Kotlíkový set 39 cm TOPLUX + antikorový kotlík (1,2 mm)
Kotlíkový set 31 cm TOPLUX + nerezový kotlík (1,5 mm)
Velké vařečky do zabijačkových kotlů a kotlíků
Kotlíkový gulášový a grilovací set Garden party
ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Litinový wok 36 cm + sladká paprika 50 g
Hořák 7,5 kW Kemper + připojovací příslušenství
KONTAKTY
Tato mletá paprika byla vypěstována v okolí Kalocsa v Maďarsku. Má bohatou chuť a vůni. Vysoká ASTA až 129 zaručuje nádhernou červenou barvu. Firma Chili-Trade zpracovává papriku tradičním postupem a tím zachovává její výjimečné vlastnosti.
CHILLI - PAPRIKA
MAĎARSKÁ PAPRIKA
Mletá paprika je v Maďarsku nejpoužívanější koření. Guláše, pörkölty, paprikáše si bez papriky nedovedou představit. Paprikou ochucují polévky, ryby i omáčky. Použití papriky při vaření je ovlivněno kraji. Mletou paprikou se ochucují také klobásy a salámy.
Paprika se do Maďarska dostala kolem roku 1500. V Evropě se více rozšířila v 16. století.
Obsahuje vitaminy C, A a B a důležité minerály. Ve 100g papriky je 130mg vitaminu C. Ve 100g mleté papriky je 500mg Karotenu. Kapsaicin – její obsah v paprice způsobuje, že je paprika pálivá nebo sladká.
ASTA
- Základním označením kvality papriky je zkratka ,,ASTA“.
- Tato zkratka označuje barvivost a chuť.
- ASTA je číslo (kolorimetrický index), které udává množství červených barviv obsažených v paprice.
- Stupnice ASTA: 40, 60, 80, 100, 120, 140, 160
- Nejčastěji papriky dosahují ASTA 60-100.
Uzená paprika
Papriku s tímto označením můžeme nazvat delikatesou. Pokud ji přidáme do jídla, dáme jídlu šmrnc a vůni po uzené paprice. Uzená paprika se vyrábí dvěma způsoby. První způsob spočívá v přidání tekutého kouře do klasické mleté papriky. Při použití druhého způsobu dochází k uzení papriky samotné, která se potom mele.
Co svede paprika?
Toto koření povzbuzuje krevní oběh, vzhledem k obsahu antioxidantů chrání před působením volných radikálů. Obsahuje vitaminy skupiny B a vitamin C, čímž posiluje imunitní systém. Paprika také napomáhá udržet mladistvý vzhled pokožky. Velmi významný je obsah kapsaicinu v paprice, který má protizánětlivé účinky, potlačuje bolesti a je vhodným doplňkem při léčbě artritidy.