Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací podkategorii Obchodních podmínek.

Odmítnout vše můžete zde.


Úvod »KUCHYNĚ » CHILLI - PAPRIKA

Chilli-Paprika

CHILLI - PAPRIKA

 

Tato mletá paprika byla vypěstována v okolí Kalocsa v Maďarsku. Má bohatou chuť a vůni. Vysoká ASTA až 129 zaručuje nádhernou červenou barvu. Firma Chili-Trade zpracovává papriku tradičním postupem a tím zachovává její výjimečné vlastnosti.

 

Řadit podle 
Výrobce  


naše cena 90 Kč

skladem



naše cena 195 Kč

skladem
top produkt



naše cena 195 Kč

skladem



naše cena 360 Kč

skladem
top produkt



naše cena 60 Kč

skladem



naše cena 60 Kč

skladem



naše cena 60 Kč

skladem







naše cena 60 Kč

skladem



naše cena 60 Kč

skladem





naše cena 60 Kč

skladem



naše cena 60 Kč

skladem



naše cena 250 Kč

skladem



naše cena 250 Kč

skladem



naše cena 89 Kč

skladem
top produkt



naše cena 156 Kč

skladem
top produkt



naše cena 89 Kč

skladem
top produkt



naše cena 89 Kč

skladem
top produkt



naše cena 156 Kč

skladem



naše cena 89 Kč

skladem
top produkt



naše cena 115 Kč

skladem
top produkt



naše cena 63 Kč

skladem



naše cena 63 Kč

skladem



naše cena 177 Kč

skladem
top produkt






novinka



naše cena 108 Kč

skladem
novinka
top produkt



naše cena 108 Kč

skladem
novinka

CHILLI - PAPRIKA

 

MAĎARSKÁ PAPRIKA

Mletá paprika je v Maďarsku nejpoužívanější koření. Guláše, pörkölty, paprikáše si bez papriky nedovedou představit. Paprikou ochucují polévky, ryby i omáčky. Použití papriky při vaření je ovlivněno kraji. Mletou paprikou se ochucují také klobásy a salámy.


Paprika se do Maďarska dostala kolem roku 1500. V Evropě se více rozšířila v 16. století.


Obsahuje vitaminy C, A a B a důležité minerály. Ve 100g papriky je 130mg vitaminu C. Ve 100g mleté papriky je 500mg Karotenu. Kapsaicin – její obsah v paprice způsobuje, že je paprika pálivá nebo sladká.

ASTA

- Základním označením kvality papriky je zkratka ,,ASTA“.
- Tato zkratka označuje barvivost a chuť.
- ASTA je číslo (kolorimetrický index), které udává množství červených barviv obsažených v paprice.
- Stupnice ASTA: 40, 60, 80, 100, 120, 140, 160
- Nejčastěji papriky dosahují ASTA 60-100.

Uzená paprika

Papriku s tímto označením můžeme nazvat delikatesou. Pokud ji přidáme do jídla, dáme jídlu šmrnc a vůni po uzené paprice. Uzená paprika se vyrábí dvěma způsoby. První způsob spočívá v přidání tekutého kouře do klasické mleté papriky. Při použití druhého způsobu dochází k uzení papriky samotné, která se potom mele.

Co svede paprika?

Toto koření povzbuzuje krevní oběh, vzhledem k obsahu antioxidantů chrání před působením volných radikálů. Obsahuje vitaminy skupiny B a vitamin C, čímž posiluje imunitní systém. Paprika také napomáhá udržet mladistvý vzhled pokožky. Velmi významný je obsah kapsaicinu v paprice, který má protizánětlivé účinky, potlačuje bolesti a je vhodným doplňkem při léčbě artritidy.